IT rekvalifikace s garancí práce. Seniorní programátoři vydělávají až 160 000 Kč/měsíc a rekvalifikace je prvním krokem. Zjisti, jak na to!
Hledáme nové posily do ITnetwork týmu. Podívej se na volné pozice a přidej se do nejagilnější firmy na trhu - Více informací.

Nová šichta - Našiel baník programátor po premiére šťastia?

Môže mať dokumentárny film až taký vplyv na spoločnosť? Od roku 2019 sa zmenil život nielen baníkom, ale aj nám všetkým. Mnoho ľudí prišlo o prácu v zavedených profesiách, napríklad v odbore gastronómie a hotelierstva.

A títo ľudia, ktorí stratili pevnú pôdu pod nohami, sa začali zaujímať o profesie, ktoré neboli tak výrazne postihnuté pandémiou. Úplne prirodzená reakcia.

Pravého chachara nezlomíte! Tomáš je rýdzim dôkazom toho, že to ide a ak sa niekto začne tvrdiť, že "programátora nemôžu predsa robiť všetci", tak sa len vyhovára, dopyt je stále enormný...
Jedna z mnohých diváckych recenzií. Zaujíma ťa, aké sú ďalšie? Čítaj ďalej.

Malá rekapitulácia

Kamera sleduje obyčajného muža, ktorý prišiel o prácu, postavil sa situácii čelom a našiel si novú životnú dráhu. Tomáš Hisem sa rozhodol rekvalifikovať na Programátora WWW aplikácií v PHP.
Blog ITnetwork.cz

Vyrovnáva sa s predsudkami ako napríklad, že je tento odbor len pre mladých ľudí, alebo že sa nikdy nevyrovná čerstvým absolventom vysokej školy. Nefalšovaný Ostravák je bezprostredný, zdieľaný a nenútene zábavný. Sám hovorí, že vydržal a neľutuje.

Ako film prijali kritici

Tento neuveriteľne silný príbeh z ostravského prostredia, plný nie práve spisovných výrazov, rezonuje práve s každým, kto v živote narazil na prekážku, o ktorej si myslel, že ju len tak nezvládne. Prísť o prácu, ktorá pre mnohých z nás znamená zmysel života, je devastujúca.

Tomášov humor a prirodzenosť dávajú filmu veľmi intenzívny podtón a kde kto sa s ním dokáže veľmi ľahko stotožniť.

Blog ITnetwork.cz

A čo teda filmoví kritici? Ocenili snahu mladého režiséra o surový portrét nejakým ocenením?

Ceny slovenskej filmovej kritiky

- 2020 - Henrich Andrš (Cena innogy pre objav roka)

MFDF Ju.hlava

- 2020 - Jindřich Andrš (Najlepší český dokumentárny film)
  • 2020 - Henrich Andrš (Silver Eye - Celovečerný dokument)
  • 2020 - Henrich Andrš (Cena divákov)

Čo na to diváci

Na serveri ČSFD.cz ľudia ohodnotili Novú šichtu skóre 79% a na zahraničnom IMDb.com získal slušných 7,3.

Myslím, že netreba veľa dodávať a sami diváci to vyjadrili viac ako trefne:

Dúfam v časozberné pokračovanie!
Tomáš Hisem má môj úprimný obdiv – samoživiteľ s tromi deťmi, ktorý ranu osudu prijal s nadhľadom a využil ju ako príležitosť na to, aby sa v živote po mnoho rokov výrazne posunul.
Že prepustiť tisíce baníkov spätých dlhé roky s hĺbkou dole nebude jednoduché, bolo snáď jasné všetkým. Čo ale s osudmi niektorých prepustených pracovníkov urobí takýto kurz programovania, si málokto trúfal povedať.
Miestami až rozprávka, ale ten chlap, z toho, čo film ukázal, jednoducho mal chuť a odvahu robiť zmeny, mal očividne rád ľudí okolo seba, neriešil p***viny, to bolo sympatické, makal na sebe, pochyboval o sebe, ale skúšal to. U mňa frajer a som rád, že to niekto takto zachytil.
Pravého chachara nezlomíte! Tomáš je rýdzim dôkazom toho, že to ide a ak sa niekto začne tvrdiť, že "programátora nemôžu predsa robiť všetci", tak sa len vyhovára, dopyt je stále enormný...
Inšpirujúci film, ktorý ukazuje, že aj vyučený sa môže stať programátorom.

Je to naozaj tak jednoduché?

"Jednoduché" je zavádzajúce slovo. Žiadna zmena v živote nie je jednoduchá, ale tiež nie je nemožná. Dokument ukázal, že na svojej ceste za úspechom Tomáš zakopol viac ako raz. Ale vďaka vynaloženiu ďalšej várky odhodlania a trpezlivosti sa mu podarilo dosiahnuť úspech.

Čo robí Tomáš dnes?

Kurz programovania bez vedenia?

Naše kurzy si môžete študovať v pokoji domova a svojim vlastným tempom. Bez problémov si ich vyskúšajte zadarmo, a ak budete spokojní, ďalšie lekcie prehlbujúce znalosti, možno jednoducho dokúpiť. Úplní začiatočníci nemusia mať strach, že vyhodia peniaze z okna.

Blog ITnetwork.cz

Najväčšou istotou je zháňať si informácie od akreditovaného vzdelávacieho zariadenia. Keďže museli kurzy prejsť kontrolou MŠ SR, je tu istota, že vaše znalosti budú autentické.

Potrebujem pomoc a vedenie

Kurzy vedené lektorom vás mnohými peripetiou ušetria. Naučíte sa tu myslieť ako programátor už za 4 mesiace. Budete mať pomoc neustále na dosah. Podelí sa s vami o svoje skúsenosti a bohaté znalosti.

Blog ITnetwork.cz

Chcete sa pridať k mnohým ľuďom, ktorí už dosiahli na kariéru svojich snov ?

Viac informácií z odboru


 

Všetky články v sekcii
Blog ITnetwork.cz
Článok pre vás napísala Tereza Blažková 1.7.2021 21:06
Avatar
Autorka ráda zkouší nové formy online marketingu a má blízko k IT businessu. Díky home officu zvládá mateřství i sledovat rychlý svět technologií.
Aktivity